Siğil İlacı

By | 11:56 Leave a Comment

Siğil İlacı

Siğil İlacı, Piyasada birden fazla siğil ilacı bulunmaktadır. Siğiller bazen doktorlar tarafından yakılmaktadır. Ameliyatla temizlenen siğiller de olabiliyor. Düzenleyiciler olarak adlandırılan bir ilaç sınıflandırılmasına dahil olmaktadır. Ancak bu kremin insanlarda dış genital bölgede görülen siğillerin ortadan kaldırılmasında gösterdiği etkinin mekanizması tam olarak bilinmemektedir.
Siğil İlacının bağışıklık sisteminde bazı maddelerin üretimini arttırarak virüslerin neden olduğu lezyonları gerilettiği kanıtlanmıştır.Siğillerin geneli kayboluncaya kadar veya en fazla 16 hafta uygulanan bu tedavi sonucu genital Siğil kadınların %72'sinde tedavi sağlanmaktadır. Erkekler ile kıyaslandığında ilacın etkinliği kadınlarda daha fazladır. Uzun süredir var olan ve büyük siğillerin varlığında tedavinin başarısı düşmektedir.
Siğilin çeşitli ilaçlarının isimleri ve içeriği hakkında ki, bilgiler nelerdir?
Aldara Krem
Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren vücudun derinin Hpv'ye karşı direncini arttıran entike %5 bir krem olma özelliğine sahiptir.
Hangi durumlarda kullanılır;
  • Cilt yapısı ince ve güneşe maruz kalmış kişilerde ortaya çıkan siğil ve benzeri yaraların tedavisinde
  • 12 yaşın üstünde olan kişilerde anüs ve çevresinde oluşmuş siğillerin tedavisinde
  • Tedavi yöntemlerinden cerrahi tedavi imkanlarının çok kısıtlı olduğu, kol ve bacak kısımlarında eller ve ayak kısımları hariç veyahut boyun bölgesinde bulunan çapı en fazla 2cm olan biyopsi tanısı konulmuş cilt kanserinin daha hafif türlerinden olan bazal hücre korsinomlarının tedavisinde kullanılır.
Verrutol
Siğil tedavilerinde endike olan bir ilaç türüdür;
Siğilin etrafına sürülebilen deriyle yakma riskine uyarı olarak temas ettirilmemesi gereken bir ilaç türüdür. Günde 2-3 kez sürülebilir ve her defasında sürüldüğünde önceki sürülen şekilde oluşan deri tabakası kaldırılır. 3-5 haftanın bitiminde gözle görülecek kadar bir iyileşme gözlemlenir. Uyarı; Şeker hastaları ve dolaşım sisteminde rahatsızlığı olan kimseler kullanmamalıdır. Benlerin üzerinde ki, tüyler oluşmuş siğillere uygulamamalıdır.
Podofilm topikal solüsyon
Podofilm solüsyon genel siğillerin, iyi huylu olan epitelyal oluşumlar ve grenülşoma ingüinale ve planter siğiller gibi papillomaların tedavisinde etkin bir ilaçtır. Bu siğil tedavisinde endike ilaç da diğer siğile sürülen ilaç türleri gibidir. Siğil çevresini korumak için vazelin kullanılabilir. Her defasında 2 ml. den daha fazla kullanılmaması gerekmektedir. Uygulanması siğil tipine göre çeşitlilik gösterse de genelde siğil üstüne ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Tedavi uygulama şekli ve süresi siğil tipine göre farklılık göstermektedir.
Wartner
Bu siğil ilacı siğilleri dondurarak tedavi etme yöntemini kullanmaktadır. Sadece yetişkinlerin kullanımına yönelik bir ilaç olup 4 yaş altı çocukların kullanımı sakıncalı olabilmektedir. Diyabet hastasıysanız hamile yada çocuk emziriyorsanız kullanmayınız. Boyun, koltuk altı, yüz ve çeşitli hassas bölgelerde kullanmayın. Tahriş olmuş deri kızarmış deri, kaşınma ve şişme vb. herhangi bir iltihap belirtisi gösteren derinin üzerinde anormalliklere sebebiyet verirse öncelikle doktora başvurmalı onayını alıp ondan sonra kullanılması önerilir.
Histofreezer
Histofreezer adından da anlaşılacağı gibi üzere dondurarak tedavi eden bir başka ilaç. Yara ve dokuda iz bırakma oranı çok düşük olan bu ilaç, aplikatör denilen bir unsur vasıtasıyla ilacın siğil üzerine ulaşmasına ve orada çok kısa bir sürede dondurma etkisi yaratmaktadır. Bütün dünyada satılan ve kullanılan bir ilaçtır. Bu siğil ilacı da diğer bazı siğil ilaçları gibi vücudun birçok bölgesinde kullanılmaktadır. Fakat yine de doktorunuza danışılmadan kullanılmaz. 

0 yorum:

Yorum Gönder