Genital Siğil Tedavisi

By | 11:57 Leave a Comment

Genital Siğil Tedavisi

Genital siğil tedavisi, genital siğillerin tedavisin de ilk olarak estetik önemli yer tutmaktadır. Her ne kadar siğillerin yok edilmesi ve bölgenin temizlenmesi beklenen bir durum gibi görünse de işlemlerin çoğu estetiğe yönelik yapılmaktadır. Herkes de görülmesi mümkün olan genital bölge siğillerinin iyileşme göstermesi adına tedavisin de pek fazla alternatif yöntem bulunmamaktadır. Şayet günümüzde siğillerin tedavisi için tercih edilen yöntemleri çok fazla olmasa bile kişiler de etkin çözüm verebilmektedir. Tedavide ilk önce lezyonların boyutuna bakılır ve buna göre uygulanılacak olan yönteme karar verilir. Şunu da unutmamak gerekir ki genital siğiller tedavinin ardından tekrar bölgede oluşabiliyor. Her ne kadar çok nadir görülen bir durum olsa da yineleme ihtimali çok yüksektir.
Genital Bölge Siğilleri İçin Tedavi Yöntemleri
Kendiliğinden iyileşme evresi; Hastaya her hangi bir işlem uygulamaya gerek kalmadan siğiller kendiliğinden kaybolabilir. Ancak bunun için kişinin bir süre beklemesi gerekecektir. Özellikle Norservikal siğillerde kendiliğinden iyileşme durumu oldukça fazladır ve zamanla yok olabilmektedir. Bu tip siğilleri olan kişiler için doktor belli bir müddet verir ve bu süre içerisinde siğillerin durumunda azalma olup olmadığına kontrol edilir. Eğer siğiller kendiliğinden kaybolacak kapasite de ise ilaç tedavisi önerilip hastaya her hangi bir cerrahi işlem uygulanmaz.
Krioterapi Yöntemi; Siğillere uygulanılan bu yöntem ile likid hidrojen verilir ve bölgede ki siğiller dondurulur. Tedavinin hastaya ilk uygulaması esnasında biraz ağrı hissi yaşanabilir. Ancak maliyetinin ucuz olması ve küçük boyutlu siğillerde kesin çözüm vermesi kişileri bu tedaviye doğru çekmektedir. Oldukça etkili olması ile tedaviden kesin çözüm alınması tedavinin olumlu yanlarıdır.
Lazer Tedavi Yöntemi; Siğillere lazer uygulaması ile ışın verilir ve bu şekilde yok edilmesi hedeflenir. Özellikle büyük boyutlu genital siğiller için lazer yöntem daha çok tercih edilmektedir. Lokal anestezi eşliğinde uygulanılan bu yöntem sonucunda bölgede iz kalma olasılığı oldukça fazladır. Lazer tedavinin yanında kişiye ağrı kesiciler verilir ve 2-3 hafta ilaçların hiç bırakılmadan her gün alınması önerilir. Aynı zamanda bu tedavi Krioterapi yöntemine göre oldukça pahalı bir işlem olmaktadır.
İnterferon Tedavi Yöntemi; Genital bölgede bulunan siğilin içerisine enjekte yöntemi ile antiviral ilaç gönderilir. Diğer tedavi yöntemlerine oranla yan etkileri fazla olan bu tedavinin maliyeti de oldukça fazla olmaktadır. Bu nedenlerden ötürü de çok fazla tercih edilen tedavi grupları arasında bulunmaz.
Elektrokoter Yöntemi; Bu yöntem genelde krem ve ilaçlar kullanılmasına rağmen tedaviye yanıt vermeyen hastalara tercih edilir. Genel olarak bölgede bulunan siğiller cerrahi bir işlem ile çıkartılır ve kalan doku parçacıkları ise dağlanarak yok edilir.
Leep İle Tedavi Yöntemi; Kanca şekline benzer bir alet ile siğilin altından girilir ve bölgede ki siğil yakılarak çıkartılır. Biraz ağrılı bir işlem olsa da tedaviye kesin çözüm vermektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder