Siğil İçin Okunacak Dua

By | 12:03 Leave a Comment

Siğil İçin Okunacak Dua

Siğil için okunacak dua, siğillerin yok olması için okunan duadır. Siğil duası 3-5-7-40 defa okunarak, işaret parmağının siğillerin üzerinde gezdirilmesi, siğillerin üzerine üflenmesi ve siğillerin etrafı daire şeklinde çizilerek yapılır.

Dua ile tedaviye inanma, insanda ki bağışıklık sistemini harekete geçirir. Bu konuda tıbbi tedavileri de denemek gerekir. Siğillerin tedavisinde bir çok yollar denenmiş ve geçeceğine inanıldığı zaman iyileştiği görülmüştür. Bu da bize inanç yönünün önemini gösterir. Her şeyi veren Allah bize şifayı da verecektir. Dua okunarak şifayı Allah'tan beklemek gerekir.

Kısa Bir Siğil Duası;
"Em ebremu emren fe inna mubrimun" Bu ayet Zuhruf süresi'nin 79. ayetidir.

Siğil Duasının Anlamı
"Yoksa onlar işi sağlam mı tuttular? Muhakkak ki asıl biz, işi sağlam tutanlarız."

Siğil Duasında Yapmamız Gereken
Üç tane boğumlu arpa veya buğday çubuğu alınır, boğumları siğillerin üzerine sürülür. Ve Taha süresinin 105, 106 ve 107. ayetleri bir defa okunur. Sonra çubuklar nemli bir yere gömülür ve çürümeye bırakılır. Çubukların çürümesi ile siğiller de Allah'ın izniyle düşer, iyileşir.

Siğil Duası
"Ve yes elûneke anil cibâli fe kul yensifuhâ rabbi nesfa. Fe yezeruhâ kaân safsafâ. Lâ terâ fihâ ivecen ve lâ emtâ."

Anlamı
"Resulüm sana dağlar hakkında sorarlar. De ki: Rabbim onları ufalayıp savuracak. Böylece yerlerini dümdüz, bomboş bırakacaktır. Orada ne bir iniş, ne de bir yokuş görebileceksin.

 Bir rivayete göre Peygamber Efendimiz (SAV) bir hanımının elinde siğil görünce ona şu duayı okumasını söylemiş;

" Allâhümme yâ musağğırel kebiri ve mükebbires-sağiri sağir mâ bi

0 yorum:

Yorum Gönder