Peniste Siğil

By | 12:02 Leave a Comment

Peniste Siğil

Peniste Siğil, Erkeklerin penisindeki siğiller genellikle saklanan, ayıp oluşu, cinsel hayatını körelten gibi durum ortaya çıkmaktadır. Erkekler bu bulgular üzerinde içine kapandıkları ve doktora görünmekten kaçınırlar. Ancak bu konunun daha ciddiye alınması gerekmektedir. Çünkü tedavi olması gereken bulgulardır. Bu bölgede oluşan siğiller cinsel temas halinde bulaşma olmaktadır. Hpv virüsü bölgenin deri dokusunu etki ederek görülebilmektedir. Hızlı ve birden fazla eşli cinsel hayatına sahip kişilerde ortaya çıkmaktadır.
Bu durumlar hpv virüsü erkeğin bedenine girmiş olsa bile siğil olmaması gibi durum da olabilir. Bunun erkek cinsel açıdan karşı tarafa eşine bu virüsü bulaştırır. Taşıyıcı rolünü üstlenir. Bazen de bu virüsten haberi olmayacağı gibi nasıl bir hastalığa sahip olduğunun da farkına varamaz. Bunu nedeni erkeğin bağışıklık sisteminin güçlü etkenliğinde dolayı siğil olmamasıdır. Bu bir erkekte cinsel açıdan karşı tarafa siğil sorunu varsa o erkeğin bilmesi gerekmektedir. Hpv virüsü kendi bedeninde olabilir. Peniste çıkan siğillerin tedavi süreci erkekte veya kadında değişiklik olmaz. Her ikisinde de tedavi değişmez. Penisteki siğillerin tedavisi kesinlikle yapılmalıdır.
Siğil erkeklere nasıl bulaşır?
Hpv virüsü en çok cinsel yolla bulaşma sağlar. Buna ek olarak oral seks esnasında da olabiliyor. Bir belirti olmadan da, kadın ve erkek bilmeden hpv virüsüyle bulaşma sağlayabiliyor. Hpv virüsünü alarak başkalarına aktarmaktadır. İl bulguları, hpv 'li biri ile cinsel ilişki olduktan sonra yıllar geçse bile ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple tek eşli bir erkek bile hpv enfeksiyon virüsüne maruz kalmaktadır.
Penisin başında yada sapının üzerinde ki, siğiller vücudun başka yerlerine benzeyen siğillerle aynıdır. Bütün siğiller ile penisteki siğile de bu virüsler neden olmaktadır. Bunun da siğillerin bulaşıcı anlamına geldiği bilinmektedir. Cinsel bölgenin siğilleri, cinsel açıdan eşe bulaşma yada karşısındaki eş bulaştırabilir. Penisinde ki siğil olan kişi ile eşi aynı anda tedavi olmaları gerekmektedir.
Cinsel organ siğillerinin belirtisi nedir?
Cinsel organların etrafındaki, deriden daha kabarık, koyu kahve rengi olan, el ile hissedilebilen, üstü genelde pütürlü cilt lezyonları şeklini almaktadır. Ağrı, kanama, akıntı, kaşıntı veya sulanma gibi belirtileri olmaz.
Cinsel organ siğilleri hangi yolla bulaşır?
Cinsel organ siğillerinin genelde cinsel temas ile bulaşmasıdır. Azda olsa siğillerle doğrudan doğruya temas, enjekte tuvalet ve temizlik araçları nedeniyle bulaşmaktadır.
Kimler cinsel organ siğilleri yönünden risk altındadır?
  • Birden fazla sayıda eş veya partnerle ilişkide olanlar
  • Anal ilişkide bulunanlar
  • Rastgele cinsel ilişki tercihinde bulunanlar
  • Cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanmayanlar
  • Kötü hijyen koşullarında yaşayanlarda
  • Genel vücut ve tuvalet temizliği alışkanlığı bulunmayanlarda
Cinsel organ siğillerinden korunma yolları nelerdir?
  • Tek eşli yaşam
  • Şüpheli durumlarda prezervatifle cinsel ilişki
  • Hijyenik muayene ortamında muayene ve tedavi
  • Genel vücut ve tuvalet temizliğine özen gösterme
  • Şüpheli lezyonları deri üzerinde görür görmez üroloğa muayene olmak gerekir. Lezyonlar küçük iken daha kolay tedavi edilmektedir.
Tedavisi ve ilacı
Hekiminiz tarafından siğilleri yok edebilmek için sürülecek bir karışım reçetesi hazırlar. Eczanelerden reçetesiz satılmakta olan siğil ilacını alarak kendiniz sürmeye denemeyin. Çünkü bu ilaçların peniste ki, derinin daha hassas olduğu için hazırlanır. Bazı durumlarda siğili yok etmek için daha yüksek tedavi gerebilir. Cryosurgery çok düşük derece ile soğuk uygulanır, lazer operasyonu yada elektrodissekasyon operasyonu da olabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder