Vajinal Siğil

By | 12:02 Leave a Comment

Vajinal Siğil

Vajinal siğil, kadınlarda görülen siğil virüsü olup, bulaşıcı niteliktedir. Hastada virüs ilerleme gösterirken cinsel yolla birlikte olunan kişiye de rahatlıkla bulaşabilmektedir. Uzmana doktorlar tarafından mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Vajinal siğiller aynı ellerde oluşan siğiller gibi tamamen virüs ile bulaşmaktadır. Vajinal siğilin görüntüsü karnabahar şeklindedir. Kişi virüs bulaşmış bu yüzeyi ellediği, kaşıdığı ve kopardığı zaman vücudunun herhangi başka bir yerini kaşıdığı zaman o bölgeye de virüsü bulaştırmış olur. Virüs ilk oluşum sürecinde 1-2 tane görülebilirken zamanla yayılarak sayıları oldukça artabilmektedir.
Siğil virüslerinin diğer efektif durumlardan farkı ağrısız ve karnabahar şeklinde olmalarıdır. Mutlaka alanında uzman patoloji doktorları tarafından kesin tanı koyulabilmektedir. Vajina çevresinde aşırı kıllanma mevcut ise karnabahar şeklindeki bu virüsün görülme olanağı az olduğundan kesinlikle genital temizlik kadınlar açısından çok önemlidir.
Human Papilloma virüs denilen insan papilloma virüsüyle oluşan vajinal siğillerin kuluçka süreleri oldukça geniştir. 1-2 haftadan birkaç seneye kadar kuluçka dönemi görülebilmektedir.
Özellikle çok seksüel partner durumlarında vajinal siğillerin görülme ve yayılma ihtimali daha yüksektir. Tek eşlilikte vajinal siğillerin görülme ihtimali oldukça azdır. Herhangi bir ağrı, sızlanma, kanama meydana gelmediğinden kişi bu lezyonun başlamasıyla bir problem olduğunu düşünerek hekime müracaat ettiğinde ortaya çıkan bir durumdur. Sadece yıkanırken genital temizlik yaparken kanamasıyla kabarcık şeklinde oluşan bu siğillerin varlığı görülebilmektedir.
Vajinal Siğiller Nasıl Tedavi Edilmektedir?
Vajinal siğiller farklı yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Siğillerin üzerine krem tedavisi uygulanabilmektedir. Krioterapi denilen soğuk tedavisi ile siğillerin yok edilmesi mümkün olabilmektedir. Lazer tedavisi veya elektrik enerjisi kullanılarak da siğillerin yok edilmesi sağlanabilmektedir.
Vajinal bölgedeki siğillerin çok olması durumunda açık cerrahi durumlarında ise bisturi yardımıyla siğiller tek tek temizlenmektedir. Tedavideki amaç; siğillerin ve taban dokusunun tamamen yok edilerek denatüre edilmesi ve oradaki tüm hücrelerin öldürülmesidir.
Vajinal siğil tedavisinde siğillerin sayısına ve lokalizasyonuna bağlı olarak seans süreleri uzayabilmektedir. Tedaviler genelde olumlu sonuçlar vermektedir. Seksüel partner sayısı fazla olan ve kendine dikkat etmeyen kişilerde nüksetme olasılığı yüksektir.
Vajinal siğiller Tedavi Edilmezse Ne Gibi Sonuçlar Ortaya Çıkmaktadır?
Vajinal siğil tedavi edilmediğinde birlikte olduğu partnerine bu virüs mutlaka bulaşacaktır. Bu virüslerin zamanla artmasıyla ve boyutların büyümesi tedaviyi zorlaştırarak nedbe dokusunun daha büyük olmasını sağlayacaktır. Vajinal bölgenin tamamen siğille dolması sebebiyle açık ameliyatlarda vajinal bölge hücrelerinin tamamen öldürülmesine kadar sonuçlanan operasyonlar gerçekleştirilebilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder