Elde Siğil

By | 12:08 Leave a Comment

Elde Siğil

Elde Siğil, Siğil genellikle bir virüs hastalığıdır. 'Human Papilloma Virüs' denilen virüsün bulaşması neticesinde kendini gösterir ve deride et beni olarak et parçacıkları oluşturur. Siğil bulaşıcılığının yanında tehlike oluşturabilir. Yalnız sonucunda hayati tehlike riskini taşıyan hastalık değildir. Şayet genital siğiller ayrıdır. Bu tip siğillerin kanser riskini taşıdığından genellikle tehlikeli olabilirler. Genital siğilin haricinde bir çok değişik siğil vardır. Yüzde çıkan siğiller, elde çıkan siğiller, ayakta çıkan siğillerdir. Özetlersek virüslerin vücuda yayılmasına bağlı bulunan, vücudun her yerinde siğiller görülebilmektedir.
Eldeki siğil, Ellerde oluşan siğiller, en çok karşılaşılan siğil virüsüdür. Viral kökeni olarak bulaşıcı özelliği olan ve vücudun değişik bölgelerine yerleşmektedirler.
Eldeki siğillerin yayılması ve görünümü şu şekilde tarif edilebilir;
Siğiller, el sıkışma, öpüşme ve aynı zamanda temizlik ürünlerinin kullanılarak diğer başka insanlara bulaştırma riskini taşır. Genelde yüz ve boyun kısımlarında oluşan siğillerde hastaların siğili tanıması için zaman alabiliyor. Bu siğilin çoğalmasına neden olarak yayılması şeklinde gerçekleşiyor. Fakat ellerde olmuş siğil daha erken tanısı yapılabilmektedir. Parmak ve el kısmında kabuklu, sert tırtıklı bir yapısı olan siğil, en çabuk yayılma göstererek hızlı büyümesini sağlar. "zaman içinde geçer" düşünüldüğünde siğiller daha çok görülür ve dağılmasına sebep verecektir.
Eldeki siğiller neden oluşur?
Elde oluşan siğil ile beraberinde getirdiği birçok siğilin oluşma etkeni HPV virüsüdür. Bu virüs derinin yüzeyini kaplayarak hücrelerin içine girerek üremeye başlamaktadır. Hpv virüsü derinin içine yerleştiğinde deri hücreleri şekilsiz olarak üremeye neden olur ve gayet ufak bir selim tümörü bu siğilleri başlatmaktadır. Siğiller, kişilerde virüsle geldiği kanıtlanmış bir türden bulgulardır. Siğiller bulaşıcıdır, bir kimseden diğerine veya vücudun bir yerinden başka bir yerine geçerek bulaşma sağlar. Bazı durumlarda da direk deriyle temas halindeyken yada ortak kullanımlı bir eşyadan, yani bir havludan geçerek bulaşma sağlar. Hpv virüsü derinin oluşturduğu bir incecik çatlak nedeniyle bile deri altından geçerek siğile sebebiyet verir.
Ellerdeki siğilin tedavisi nasıl olur?
El ve vücut bölgesinde oluşan siğil asla el ile müdahale yapılmaması, koparılmaması gerekir. Fakat en çok hatalardan birisi de "zaman içinde geçer" diyebilen siğilde daha hızlı ve dağılmasına sebep vermektedir. El ve tırnaklarda oluşan Perungual ismini alan genellikle el bakımını yaptıranlar ve tırnak yeme alışkanlığı yapanlarda görülür. Bu hastalarda siğil tırnak kısmına yani alt bölümüne girerek burada dağılarak siğiller gözlemlenir. Bu nedenle çok acı verirken tedavi süreci de daha fazla uzar. Siğillerin tedavi kısmı değişik krem yada jel kullanılabilmektedir. Yalnız bunlar oluşmuş bir siğili tedavi ederken diğer siğillere etki etmez. Yakma tedavisi el bölgesindeki oluşan siğili en yok edicisidir. Özel olarak en başarılı tedavi yöntemidir. Şayet tedavi bitiminden sonra hastanın bir süreliğine gözetim altında izlemek gerektirebilir. Nedeni ise, yeni oluşacak siğile karşı önlem alınmasına yöneliktir.

0 yorum:

Yorum Gönder