Verrutol Siğil İlacı

By | 12:06 Leave a Comment

Verrutol Siğil İlacı

Verrutol siğil ilacı siğil tedavisinde kullanılan topikal bir ilaçtır. Özellikle el, ayak ve genital bölge siğillerinde etkilidir. 

Verrutol siğil ilacı kullanımı:
Verrutol (Salisilik asit/Florourasil) kullanmadan önce doktorunuza danışarak kullanmanız gereken dozajı doktorunuzla birlikte belirleyiniz. İlacı doktorunuza danışmadan kullanmayınız. İlacı aplikatörünü kullanarak (ilacın kapağında yer alan fırça) siğil bulunan bölgeye sürünüz, sürdüğünüz bölgede cildinize nazikçe masaj yapınız ve sonrasında kurumaya bırakınız, ilaç sürüldüğü bölgeyi kaplayarak katılaşacaktır. İlacı siğil bulunmayan bölgeye taşırdığınızda cildinizde yanma hissedebilirsiniz. Genellikle günde iki ila dört uygulama reçete edilir. İlacı kullanmadan önce ellerinizi su ve sabunla yıkayıp temizleyiniz. Hassas bir cildiniz varsa ciltte tahrişi önlemek için ilacı uyguladığınız bölgenin etrafına pomad sürebilirsiniz. Büyük siğillerde siğil olan bölgeyi bir süre sıcak suda bekletip yumuşatmak ilacın etkisini arttırabilir. 

Verrutol siğil ilacı cildin üst tabakasını kurutmak suretiyle işlev görür. Kullanım devam ettikçe üstteki ölü deri kalkarak daha alt katmanlara inilir. Verrutol kullanımı siğilin durumuna göre 2 ila 4 hafta arası devam edebilir, siğillerdeküçülme ya da gözden kaybolma ise 6 - 12 hafta arasında meydana gelir. İlacı her sürüşünüzde bir önceki uygulamadan kalan tabakayı kaldırın. 

Verrutol siğil ilacı yan etkileri:
Verrutol siğil ilacının genelde zararlı ve ciddi yan etkileri görülmez. En sık rastlanan yan etkiler ilacın uygulandığı bölgede irritasyon, kaşınma, yanma ve hassasiyettir. Herhangi bir yan etki ciddi boyuta ulaşırsa mutlaka doktorunuza başvurunuz. Alerjik reaksiyonlarla karşılaşırsanız (ciddi kızarıklık, nefes almakta zorluk gibi) derhal ilacın kullanımını bırakıp acil tıbbi yardım alınız.

Uyarılar:
Verrutol siğil ilacı sadece harici kullanım içindir. İlacı gözlerinize, ağzınıza ya da burnunuza çok yakın bölgelere ya da açık yara bulunan cilde uygulamayınız. İlacı serin ve kuru bir yerde, evcil hayvanlardan, çocuklardan ve güneş ışığından uzakta tutunuz. İlacın ciltte 25 cm.2'den büyük bir alana uygulanması önerilmez. Diyabet hastalarının ve dolaşım bozukluğu olanların kullanması önerilmez. Gebelerde kullanımı fetusa zarar verebilir. Vücudunuzdaki sivilce, ben ve üzerinde tüylenme oluşmuş siğillere kullanmayınız. 

Siğil viral bir hastalıktır, dolayısıyla siğil tedavisi esnasında ilaç kullanımının yanı sıra dengeli beslenmek, alkol, sigara ve aşırı stresten uzak durmak vücudun virüsle mücadelesine yardımcı olmak çok önemlidir. Siğillerinizin sayısı çok fazla ise kriyoterapi (dondurma) ya da cerrahi müdahale gerekebilir. Siğile yol açan HPV kansere de yol açabilen ciddi bir virüstür,siğiliniz varsa mutlaka bir dermatoloğa (genital siğiliniz varsa jinekolog ya da üroloğa) görünün.

0 yorum:

Yorum Gönder