Hamile Nasıl Kalınır

By | 05:38 Leave a Comment


Hamile kalma yöntemleri arasında en önemlileri, öncelikle doğurganlığı arttırmak üzerine kuruludur. Yapılması gerekenler aşağıda liste halinde verilmiştir. Umarız faydalı olur.
Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir?
Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir?
  • Düzenli olarak seks yapın: Eğer hafta da 2 ya da 3 kere seks yapıyorsanız, yumurtlama dönemine raslama ihtimaliniz oldukça yüksektir. Sağlıklı çiftler için sekskonusunda aşırı fazla gibi bir durum asla söz konusu değildir. İstenildiği kadar sıklıkla yapılabilir. Birçok çift bu şekilde kolaylıkla hamile kalabilmektedir.
  • Yumurtlama dönemine yaklaştığınızda her gün seks yapın: Yumurtlamanın gerçekleştiği dönemlerde her gün gün aşırı seks yapmak hamile kalma yöntemleri arasında en önemlilerindendir. Ve hamilelik ihtimalinizi oldukça arttırmaktadır.Tabiki her birliktelikte erkekteki sperm sayısı belli bir miktarda azalmaktadır bu yöntemde. Fakat sağlıklı bir erkek için bu oran çok yüksek değildir. Yani gün aşırı bir şekilde birlikte olunabilir.
  • Hamilelik öncesi sağlık planlaması yapın: Doktorunuzla görüşerek hamilelik öncesinde en sağlıklı olabilmek için neler yapmanız gerektiğini öğrenin. Çünkü böylelikle hamile kalma yöntemleri arasında neleri yaparak vücudunuzu hazırlayacağınızı daha iyi öğrenebilir ve bir adım öne geçebilirsiniz. Hayatınızdaki gerekli değişiklikleri yapmak, sizi hamileliğe daha da yaklaştıracaktır. Bu yaklaşım, özellikle kendinizde ya da eşinizde bazı sağlık problemleri varsa daha büyük önem taşımaktadır. Böyle durumlarda doktorunuzla ya da sağlık danışmanınızla görüşerek hamile kalmadan önce yapmanız gerekenlerle ilgili daha detaylı bilgi almaya çalışmalısınız.
  • Vitaminlerinizi ihmal etmeyin: Özellikle folik asit bebeğin gelişiminde çok büyük öneme sahiptir. Doğum öncesinde genel vitamin takviyesi ve özellikle de folik asit takviyesi yerinde olacaktır. Başlama tarihi olarak hamile kalınmak istenen dönemden bir iki ay önce başlanması daha sağlıklı olacaktır. Bu şekilde davranmak, özellikle düşük ve bebekte oluşabilecek birçok riskli durumu önleme de faydalı olacaktır.
Yukarda bahsedilen durumlar incelenerek hamile kalma yöntemleri hakkında kısaca bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için lütfen sayfanın üstünde bulunan link’e tıklayınız.

Hamile Nasıl Kalınır

Hamile nasıl kalınır sorusunun cevabı olan en önemli 4 maddeyi aşağıda bulacaksınız. Listeyi gözden geçirerek neden hamile kalamadığınızı keşfetmeye çalışın. Ve eşinizle birlikte gerekli maddeleri uygulamaya çalışın. Özellikle de sizi ifade ettiğini düşündüğünüz, mutlaka düzeltmeniz gerektiğinize inandığınız maddeleri. Kısacası bebek sahibi olma şansınızı riske atmadan, bu konuya ciddiyetle yaklaşarak size yardımcı olmamıza izin verin.
Hamile Nasıl Kalınır? En Önemli Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
Hamile Nasıl Kalınır? En Önemli Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Çok fazla kafein tüketmekten kaçının

İster çay yoluyla alınsın, isterse kahve ya da başka sıcak veya soğuk içecekler vasıtasıyla alınsın, eğer çok fazla kafein tüketiyorsanız bu erkeklerde sperm sayısının azalmasına ve kadınlarda da doğurganlığın etkilenmesine yol açacaktır.
Genel kural olarak, hamile kalmaya çalıştığınız dönemlerde içtiğiniz çay ya da kahve günlük bir fincanı geçmemelidir.

Kendiniz ya da eşiniz yeterince spor yapmıyor olabilirsiniz

Ne kadar çok egzersiz yaparsanız, vücudunuzdaki yağ oranı o kadar düşük olacaktır. Ve yağ oranınız ne kadar düşerse de hamile kalabilmeniz o kadar kolaylaşır. Hamile nasıl kalınır sorusunun en önemli sırlarından birisi spordur kısacası.
Fakat bununla birlikte çok aşırı düşük yağ oranı da adet periyotlarınızı bozacağı için düzensiz adetler görmenize sebep olabilir. Bu da yumurtlama dönemini tahmin etmenizi neredeyse imkansız hale getirecektir.
Spor yapmanın diğer bir olumlu yanı da vücudunuzda endorfinlerin salgılanmasını sağlayarak, daha enerjik olmanızı sağlamasıdır. Size bütün gün boyu daha çok enerji verecektir.
Böylece de ne kadar çok enerjiniz olursa, o kadar çok seks yapma isteğiniz artar. Hem daha çok, hem de daha düzenli seks yapmak istersiniz. Ayrıca vücudunuz güçleneceği için, bazı şeyleri yapmak ona çok daha kolay gelecektir.
Spor yapmak aynı zamanda stresi de yok eden bir çalışmadır. Eğer bir süredir hamile kalabilmek için uğraşıyor ve bunu başaramamışsanız, büyük ihtimalle biraz bunalmış, üzgün, hatta strese girmiş olabilirsiniz.
Ayrıca şunu da unutmayın: seksin kendisi de oldukça iyi bir spordur.

Kafanıza gereğinden fazla hamileliği takmaktan kaçının

Belki bunu söylemek yapmaktan daha zor olabilir, ama yinede kendinizi hamile kalabilmek için çok fazla kasarak strese sokmamalı, bunu kafanıza takmamalısınız. Çünkü ne kadar çok takıntı haline getirirseniz, hamile kalabilme şansınız o oranda azalacaktır.
Stres aylık periyotlarınızın daha düzensiz hale gelmesine yol açabilir. Hatta bazı durumlarda yumurtaların oluşmasını ya da tüplerde hareketini bile etkileyebilmektedir.
Ayrıca fazla takmanız üzerinizdeki baskıyı arttırarak eşinizle daha fazla tartışmanıza ve bu yüzden de aranıza soğukluk girerek seks yapmak istememenize yol açabilir.
Hamilelik uzmanları şunu söylüyorlar: “Seks zamanla çiftler için sıradan ve mekanik bir hale gelebilir. Birçok erkek, sadece yumurtlama dönemine yakın seks yapıldığı ya da o döneme odaklanıldığı için, “performans korkusu” yaşayabiliyorlar. Bir erkek içten içe, bu kadar stresle hamile nasıl kalınır sorusunu içinden geçiriyor olabilir bu durumda.
Eğer bir çift seks hayatını canlı ve renkli tutar, birlikte iletişime açık olursa, bu hem kendi ilişkileri için daha iyi olacaktır, hem de streslerini azaltacaktır. Ayrıca hamile kalmalarını da kolaylaştıracaktır.”

Kendiniz ya da eşiniz yeterince çinko ya da folik asit almıyor olabilir

Bu aynı zamanda dengeli ve düzenli beslenmeyle de alakalı bir konudur. Bazı durumlarda dengeli beslenen çiftlerde dahi çinko ya da folik asit eksikliğine rastlanılabilmektedir.
Özellikle hamile kalabilmek için uğraşıyorsanız, bunların ikisi de vücudunuz için son derece gereklidir.
Çinko, erkeklerde üretilen spermlerin yeterli kalitede olmasını sağlamaktadır. Bu da düşük riskini azaltmakta çok büyük bir önlem olacaktır.
Folik asitse kırmızı kan hücrelerini ve alyuvarları arttırarak kadın vücudunun hamile hazırlanmasını sağlar. Bunun artı yönüyse bebeğin doğum rahatsızlıkları ya da sıkıntılarla doğmamasını sağlamasıdır. Bu yüzden hamile nasıl kalınır sorusunun cevabını arayan çiftler, bu iki minerale de mutlaka dikkat etmelidir.

Hızlı Nasıl Hamile Kalınır

Nasıl Hamile Kalınır | Öncelikle Dikkat Edilmesi Gerekenler

En Hızlı Nasıl Hamile Kalınır?
En Hızlı Nasıl Hamile Kalınır?
Nasıl hamile kalınır bunu öğrenebilmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, her şeyden önce gebe kalmak için en uygun zaman tespitidir. Çünkü hangi dönemde hamile kalınır, bu doğru bir şekilde tespit edilebilirse çabalar boşa gitmeyecek ve kısa sürede gebe kalmak mümkün olacaktır. Ne yazık ki uzun süre hamile kalamayan birçok çift henüz hamilelik periyodu ve hamile kalınan dönemlerle ilgili bilgi sahibi olmadığı için bazen aylar, hatta bazı durumlarda yıllarca çocuk sahibi olamamaktalar. Bir çok kadının nasıl hamile kalırım, nasıl gebe kalınır gibi sorularının temelinde yatan soru aslında hamilelik ve zaman konusunun yeterince bilinmemesiyle alakalıdır.

Nasıl Hamile Kalınır | Hamileliğe Uygun Cinsel Pozisyonların Seçimi

Birliktelik sırasında uygun pozisyonların seçimi yine nasıl hamile kalınır sorusunun en önemli cevaplarından birisidir. Doğru pozisyonlar hem hamilelik öncesinde, hem hamilelik süresince bebeğin sağlığı, hem de hamilelik sonrasında annenin kendisini daha hızlı iyileştirmesi için önem taşımaktadır. Bilinen kanının aksine hamileliğe uygun olan pozisyonlar sadece bir iki pozisyonla sınırlı değildir. Bu konuda önemli noktalardan birisi de sadece pozisyon değil, cinsel birliktelikten sonra yapılması gereken ve yapılmasından dikkatle kaçınılması gereken davranışlardadır. Hamilelikle ilgili hangi pozisyonun seçilmesi gerektiği, birlikteliğin arkasından nelere dikkat edilmesi gerektiği ve nelerden kaçınılması gerektiğiyle ilgili daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Uygun ve Dengeli Beslenmeyle Nasıl Hamile Kalınır

Nasıl hamile kalınır konusunu en çok etkileyen unsurlardan birisi de beslenme konusudur. Sağlıklı, doğru ve dengeli beslenme tabiki hayatımızın her konusunda olduğu gibi hamilelik konusunda da kolaylık getirecektir. Burada dikkat edilmesi gereken hamilelikle ilgili beslenme söz konusu olduğunda bunun sıradan bir sağlıklı beslenmenin daha ötesinde bir ilgi ve dikkat gerektirdiğidir. Gerektiğinde hamileliğe özel diyet uygulanmalı ve hamileliği hem erkek, hem de kadın açısından kolaylaştıran bazı besinlerin özel olarak alımına dikkat edilmelidir. Yine bu besinlerin özellikle hamilelik periyotlarında daha yoğun kullanılması önemlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder